Hétvégi peca – Fehérvárcsurgó-i keszegezés

Horgászállásom.

Megnéztem a hétvégi időjárásjelentést. Eső, szél, zápor zivatar. Igazán ideális idő a pecára! Jó korán felkeltem, legurultam a fehérvárcsurgó-i víztározó partjára (bízva benne, hogy ezúttal nincs verseny). Bekevertem a jó kis etetőanyagomat, megszórtam csontival és kezdődhetett is az örömpeca. Hogy azért ne rohanjak annyira előre, method etetőt kevertem, mert reménykedtem a pontyok megjelenésében. Ők végülis elmaradtak, de a keszegek jöttek szépen egymás után.

Bebábozódott egy csomó csonti,
de a horogra tűzve tetszett a keszegeknek.


A szerelékről és a bénázásomról egy másik bejegyzésben szeretnék írni. Álljon itt annyi, hogy új áttörést értem el a keszegezés terén! A pecára visszatérve, nem csináltam alapozó etetést, helyette egy-másfél percenként újra dobtam (elszámoltam magamban hatvanig) tele kosárral. Hat-nyolc bedobás után jöttek az első kapások. Ezután legkésőbb percenként volt kapásom, amiből a legtöbbet sikerült halra váltani. Általában nem sikerült eljutom 30-ig a számolásban, görbült a spicc. Erős szélben kb. 30-35 méterről egész jól lehetett látni a kapásokat, erről később feltöltök egy videót, ha sikerül levágnom a sallangot róla.

Térdemre fektettem a botot, hogy gyorsan be tudjak vágni.

Reggel hattól (ekkor kezdtem a pecát) nyolcig jól ment a dolog, de ahogy kelt fel a nap, egyre finomabbak lettek a kapások, ezért ki kellett találni valamit. Módosítottam a szereléken és a csalitűzésen is, így  jobban akadt a horog, nem rángattam ki folyton a halszájakból kapáskor. Még egy órát horgásztam kilencig, az etetőanyagom fogytával a pakolás mellett döntöttem. Úgy becsülöm, 100 darab körül foghattam karikákat, dévéreket és bodorkákat vegyesen. Három óra ebből a fajta pecából éppen jó volt.

Ő volt az átlag méret.
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

3 gondolatok ezen: “Hétvégi peca – Fehérvárcsurgó-i keszegezés

    1. Hétvégi horgász

      Szia,

      Nekem a Fehérvárcsurgói tározóról vannak egész éven átívelő tapasztalataim. Ott márciustól novemberig lehet jól fogni a keszegeket, áprilisban pedig a pontyok is szivesen jönnek a partszélbe élelmet keresni, könyű őket horogra csalni csontival a keszegező szereléken.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.