Hogyan süssünk keszeget?

Halat enni egészséges dolog, mégis mindenki ódzkodik tőle leginkább a szálkák végett. Valljuk be, halat pucolni senki sem szeret, és ha még a szálkákkal is meg kell küzdeni, végképp elmegy az ember kedve az egésztől. Pedig van megoldás! Nem is olyan nehéz, csupán egy éles késre lesz szükségünk.

A keszegek húsa kiváló, emellett sajnos rengeteteg szálkát tartalmaz. Úgy tudunk megszabadulni tőlük, ha 3-4 milliméterenként a bordák mentén beirdaljuk a haltörzset. Fontos, hogy a törzs tetején egészen a gerincig vágjuk be a húst! így elmetszük az összes apró szálkát és 20 perc sütés után szinte úgy ehetjük a kezseget, kárászt, akár a hekket. További hozadéka ennek a módszernek, hogy a sú és a füszerek sokkal jobban bedörzsölhetőek, ezáltalé jobban ízesítik a halhúst, ami átsülve igazán mennyei lesz!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.