Csonti tűzés helyesen

Az élő csali akkor fogós, ha élő. Néhány kivételtől eltekintve, mint amilyen a csonti báb, vagy a vágott giliszta, az élő csali mozgásával hívja fel magára a figyelmet. Fontos ezért úgy tűzni a horogra, hogy minél tovább az maradjon. Ezt sajnos sokan elrontják, majd őrzik a vizet kapás nélkül.
A csontkukac vastagabbik végén van egy kis bőrdarab, ami épp megfelelő erre a célra. A tűhegyes horgot épp csak a bőrön szúrjuk át, ahogy az a lenti képen is látható.

Ha így kínáljuk fel a csalit, az percekkel a vízbe érés után is élő marad, mozgásával folyamatosan csalogatja majd az arra úszkáló halakat.

Csak egy kis odafigyelésre van szükség, hogy a betlit sikeres pecává változtassuk.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.