Egy kis megújulás

Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy csend van a blogon. Ez azért alakult így mert egyfelől kevés időm volt rá, másfelől ki is fogytam az ötletekből. Eredetileg azért indítottam a blogot, hogy a különböző oldalakon megjelent írásaimat összegyűjtsem egy helyen, mintegy referenciaként. Később persze rájöttem, hogy ennek nincs túl sok értelme, ezért leszedtem a korábbi bejegyzéseket. A blog eredeti célját ideje újragondolni..

Hétvégi horgász – és ami mögötte van

Szóval a blog címe “Hétvégi horgász”. Ennek megfelelően szeretnék írni a hétvégi horgászoknak hétvégi horgászatokról. Vagyis arról, hogy mit érdemes, mivel érdemes és hol érdemes csinálni ahhoz, hogy a szombati és vasárnapi pecások fogni tudjanak. Emellett szeretném a halevést is népszerűsíteni. Persze az édesvizi halak evését. A tengeri halak ára mellett a tartalmukkal is fentartásaim vannak az utóbbi időben (lásd a legutolsó írást “Egészséges a tonhalkonzerv?” címmel).

Végülis mire is jó ez a blog?

Hát megtanulni horgászni. No nem árulok zsákba macskát, egy csomó mindent én is most tanulok. A feederezés már egész jól megy, de például a harcsázásról vagy a legyezésről halvány elképzeléseim vannak csupán. Erre szokták mondani, hogy “van tér a fejlődésre”!

Ha már itt tartunk, jártam egy csomó jó helyen, ahol lehet pecázni, de nem tartozik a felkapottabb tavak közé. Ezekről is szeretnék írni és képeket mutatni, mer nagyon jó helyek! Van példul egy tó a Gaja völgyében, ahol nincs térerő. Ott aztán ki lehet kapcsolódni…

Újabban több halat is főzök, mert egészséges és finom. Hogy kell úgy csinálni, hogy ne legyen szaga? Lehet úgy irdalni, hogy ne legyen szálkás? És miképpen kell filézni? Lehet ruszlit csinálni otthon és jobb mint a bolti? Na ezekről is akarok írni. Például ruszli-t kifejezetten érdemes készíteni és sokkal finomabb, mint a bolti. A tetejébe nem is nehéz, még főzni se kell.

Lesz még szó versenyekről, próbálok híres horgászokat elcsípni/meginterjúvolni és szerelékeket is fogunk nézegetni. Mindenféle peca terítékre kerül az úszózástól kezdve a fenekezésen át a pergetésig, a halaktól az etetőanyagokig vesézzük majd a dolgokat. Indítok horgászcsajos rovatot is, hogy fel lehessen dobni a kapástalan időszakokat.

Amiről nem lesz szó

A blog politikamentes, vulgaritásmentes és trollmentes is. Ez van. A politika nem illik ide, a trágárkodást hagyjuk meg a kocsisoknak a trollok pedig senkinek sem hiányoznak. Amelyik komment nem tartja tiszteletben mások véleményét vagy sértő, az törlésre kerül.

Zárszó az új kezdethez

Remélem tetszeni fognak az új írások (néhány már van az oldalon) és szivesen látogatjátok majd a blogot! Saját megítélésemet illetően meglehetős messze állok a tökéletestől (mint Makó Jeruzsálemtől), ezért ha bárkinek építő jellegű kritikája van, azt fogalmazza meg nyugodt szívvel!

Jó böngészést!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

2 gondolatok ezen: “Egy kis megújulás

 1. rapanui1961

  Helló 🙂

  Már olvastam a cikkeidet az energo oldalán is, s neved a google-ba beírva találtam ide.
  Klassz írások, jó pecák, sok ismeret. Barátnôm székesfehérvári, s egyszer míg ô a városban járt, én ellátogattam a csurgói tóra. Körbe jártam és sok fényképet készítettem. Kezdett igazán érdekelni. A Balaton mellett lakom, nagy vízterületekkel semmi gondom sincsen. Azóta csak 1-2 a tóval kapcsolatos cikket tudtam elcsíni, fôleg bojlisat, harcsásat. Engem viszont a match és feederes technika hoz lázba. Imádom a keszegezést, s finom szerelékes pontyozást. Emiatt nekem egy kincs ez a blog 🙂
  Remélem nem adod fel, továbbra is hozod ezt a színvonalat.Utólag és elôre is köszönöm, hogy megosztottad, megosztod tapasztalataidat, tudásodat és élményeidet.

  üdv rapa

  1. Névtelen

   Kedves Rapa Nui,

   Köszönöm az elismerést, nagyon sokat jelent nekem! Továbbra is igyekszem hasznos és szórakoztató cikkekkel rászolgálni a bizalomra!

   Hétvégi horgász

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.