Hogyan válassz feederkosarat távdobáshoz?

A kérdés egészen magától értetődőnek tűnik, pedig… De hogy az elején kezdjem, folyamatosan gondban vagyok a feeder kosarakkal. 30-40 méter felett horgászni, a hagyományos (oldalfüles) kosarakkal nem is olyan egyszerű. Legalábbis nekem nem. Elkezdtem keresni a megoldást. Íme.

Az oldalfüles feederkosár – rossz ötlet

energofish.hu

Természetes, hogy a profik ezt is pontosan dobják, plusz a versenyszabályok is ezt írják elő, de a mindennapok egyszerű pecásainak 50 méter távolságra elhajítani bizony nem egyszerű. Pontosan legalábis. Épp tegnap figyeltem meg, hogy – mivel a kosár súlypontja nem az alján van, hanem oldalt – bedobáskor repülés közben forgott a levegőben. Így nyilván nem lesz olyan pontos a dobás, mint lehetne és nem fog az ember annyi halat, mint szeretne (wow, ez rímelt :)).

Az inline feederkosár – alakul

energofish.hu

Szokták távdobó feederkosárnak is hívni. Nagyon szeretem, mert egyszerű, mint a faék, és pontos! Ez aztán nem tekergőzik a levegőben! Rendszeresen használom, viszont van egy komoly hátránya. Nem lehet vele sok élő csalit bejuttatni. Hat drótszál tartja meg az etetőanyagot, amit ha jobban meghintünk csontival, azok bizony pikk-pakk kimásznak, szétrúgják, és így tovább. Sima etetőanyaghoz kiváló, de én sok élővel szeretek horgászni – a keszeg azt eszi -, ezért nekem ez nem ideális választás.

Távdobó feeder kosár – nyerőnek tűnik

cralusso.hu

Ez már döfi! Egyenesen repül és meg is tartja a csontiban bővelkedő etetőanyagot. El is tökéltem, hogy kipróbálom, amint sikerül beszereznem. Egy biztos, amint lesz kézzel fogható tapasztalatom, beszámolok róla nektek!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.