Kedvezményes területi horgászjegyek a HOFESZ vizeken

Korábban érkezett kérdés, hogy mi a helyzet a területi jegyekkel a HOFESZ kezelésében álló Fejér megyei vizeken. Számtalan csodás tó csalogatja itt a horgászni vágyókat – akikből szerencsére akad bőven-, ezért úgy gondolom, érdemes ezt a kérdést tisztázni. Így mindenki nyugodtan ülhet a vízparton és várhatja a kapást azzal a tudattal, hogy megtett mindent, amit kellett, hogy az adott vizen horgászhasson. Szóval lássuk a felhozatalt. Van napijegy, éves területi jegy, kedvezményes éves területi jegy és versenyjegy. Ezek a leggyakoribbak. Öntsünk akkor tiszta vizet a pohárba, hogy mikor, kinek és melyiket kell kiváltani…

Versenyjegy

Érvényes területi jegy nélkül nem lehet horgászni! Ez van. De hogy versenyen a költséges nevezés mellett ne kelljen a teljes árú napijegyet is kifizetni (a versenyzők úgysem viszik el a halat, amit fogtak), ezért van versenyjegy. Csak megmérettetések alkalmával váltható és a horgászverseny idejére szól, tehát nem közforgalmú területi jegyről beszélünk.

Kedvezményes és teljes árú területi jegyek

A kedvezményes jegy a HOFESZ kezelésében álló vizeken a saját egyesületek tagjainak biztosít kedvező árú jegyet azon horgászokkal szemben akik más szövetségnek a tagjaként szeretnének ezeken a vizeken horgászni. Ezzel a HOFESZ egyesületi tagok érdekeit védik olyan – általában saját vízzel nem rendelkező – horgászegyesületekkel szemben, ahol olcsó tagdíjjal csábítják a horgászokat. Ezért van napijegyből, fél-, és egész éves területi jegyből is “kedvezményes” verzió.

Teljes árú és kedvezményes területi jegyek

A kedvezményes jegy a HOFESZ kezelésében álló vizeken a saját egyesületek tagjainak biztosít kedvező árú jegyet azon horgászokkal szemben akik más szövetségnek a tagjaként szeretnének HOFESZ vizein horgászni. Ezzel a HOFESZ egyesületi tagok érdekeit védik olyan – általában saját vízzel nem rendelkező – horgászegyesületekkel szemben, ahol olcsó tagdíjjal csábítják a horgászokat. Ezért van napijegyből, fél-, és egész éves területi jegyből is “kedvezményes” verzió. Aki az egyesületi tagság váltásával többet dob a kalapba, annak járjon több a pénzéért, nem igaz?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Egy gondolat ezen: “Kedvezményes területi horgászjegyek a HOFESZ vizeken

  1. Rapa Nui

    Helló 🙂

    Köszi az információkat Gergely.
    Én is valahogy így gondoltam. Teljesen korrekt hozzáállás és árak. Bár egy sportjegyet akkor is hiányolok, de lehet ez összefüggésben van a vízterület nagyságával, melyet nehéz ellenôrízni, s könnyen elcsábulhat egy sportjegyes. Ezt is megértem, de akkor sem lenne rossz na! 🙂

    üdv rapa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.