Deeper vezeték nélküli halradar bemutató

Szerettem volna egy halradart. Nem árt az, ha csónakból horgászik az ember. Látja a medret, a halat meg minden. Páran azért mondogatják, hogy nem túl sportszerű, de Catch and Release-nél nem mindegy? Úgyis úszkálhat tovább a hal egy piercing és egy fotó után. Ezzel én is megnyugtattam a lelkiismeretemet és nekiálltam a keresésnek. Túlzás lenne igazi keresésnek hívni, tulajdonképpen évek óta figyelem (és csorgatom a nyálam), hogy mit, hol és mennyiért lehet kapni. Arra jutottam, hogy drágák, meg nagyok, meg nem is lehet őket akárhogy használni. Vanak csónakba valók, ami nem működnek partról, meg vannak bedobhatóak, csak hát… szóval azok nem a leg részletgazdagabbak.
Naszóval arra gondoltam, hogy olyan halradar kell, ami partról is használható, és nincs hozzá képernyő. Mert ha nincs, akkor azt a részt nem kell kifizetni, nem igaz? Az lenne a legjobb, ha csak érzékelője lenne, meg antennája. Más nem. A telefonomnak van kijelzője, meg van benne processzor is, majd az számol meg kijelez. Be kell vallani, nagyon jól hangzik ez a gondolat! Egy pillanatra el is ámultam magamtól, hogy milyen okos vagyok, egy innovatív lángelme! A legtöbb dolgot, amit kitalálok, természetesen már mások sokkal régebben kitalálták. Ez általában lelomboz, most viszont őszintén szólva bíztam benne. És tényleg! Kitaláltak wifis és bluetooth-os halradart is! Ilyen például a Deeper, ami bluetoothos. Ez azért jó, mert nem húzza olyan ütemben le az aksit, mint a wifi (aki rendszeresen wifizik okostelefonnal, bizonyára tudja, mire gondolok). Okostelefonnal és tablettel működik, és úgy néz ki, mint egy fekete teniszlabda.

www.deeper.hu

Írtam a Deeper forgalmazójának, hogy szeretnék egy ilyet venni, de kevés (nekem) kevés információ van róla, ezért küldjenek egy mélyebb ismertető anyagot. Valamint a blogomban szivesen írnék róla, mert biztosan sokakat érdekel. Például engem. Na, ki a szerencsés flótás? Bizony. Kaptam egy deepert megnézni, kipróbálni és levideózni. Igyekeztem kitenni magamért, az esetleges bakugrásokért, furcsa hangokért ezúton is elnézést kérek. Kézikamerával vettem fel a képet, telefonnal a hangot, a szél pedig állandóan zúgott, úgyhogy néhány magyarázós rész hangját újra fel kellett vennem (éjjel a konyhában). Szóval nem ér a nevem.
A Deeper amúgy tényleg szuper, egyedül a Csurgó méteres hullámai között volt gond a kapcsolattal a telefonom és a Deeper között, amin viszont nem lehet csodálkozni, mivel a hullámok vízből vannak és árnyékolnak. Aki tud erre megoldást , az jelentkezzen nálam fizikai Nóbel díjjért (a műholdkapcsolat nem ér!).
Node vissza a fősodorba. A Deeperhez van egy ingyenes alkalmazás, ami letölthető a Google playről, de felmegy iPhone-ra is. Úgy ki lehet próbálni, hogy meg sem veszi az ember a halradart. A szimulációs módot elindítva látszik (Beállítások menüpont), hogy a csónakból/partról használva mit fogunk látni (nagyjából) élesben. Tovább nem is szaporítanám a szót, mindenkinek ajánlom figyelmébe a lent következő opuszt.

A szöveget igyekeztem linkekkel teletűzdelni, hogy minél könnyebb legyen odatalálni a www.deeper.hu weboldalára.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Egy gondolat ezen: “Deeper vezeték nélküli halradar bemutató

 1. Bakos Károly

  Üdvözlöm.

  Érdeklődni szeretnek Deeper után?
  Mekkora a hatótávja, mert nekem 120-150 métere kellene.
  Vagy kitudná meg nővel ni, mert amit próbáltam az mid 80 m meghalt.
  Etető hajóra építeném rá. Vagy hol tudják megnövelni hatótávját.
  Külföldön csinálják az biztos, kb180m húzta be szomszéd horgász.

  Üdv. Bakos Károly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.