Eljárt a halászok felett az idő

hetvegihorgasz_eljárt_a_halaszok_felett_az_ido

hirhatar.com – “A halászati törvény módosítása januártól tiltja a folyami halászatot a természetes vizekben, ez egyben egy teljes szakma ellehetetlenülését is jelenti.”

Ma futottam bele ebbe az ujságcikkbe: Véget ért a folyami halászat az országban, bajban a szakma

Ami a lényeg:
“A kormány döntése 350 ezer magyar horgásznak kedvez. (…) Legalább 250 magyar halász maradt állás nélkül, amit súlyosbít a több ezer éves szakma eltűnése.”

A horgászok és halászok szembenállása nem új keletű. Szerencsére a kormányban többen felismerték, hogy a peca többet hoz a konyhára, mint a halászat. Amellett, hogy sokan el sem viszik a kifogott halakat, fizetnek napijegyet, etetőanyagot vesznek, szállást foglalnak és így tovább. Szóval tovább lökik a horgászturizmus szekerét.

Az élet megy tovább…
Együtt érzek a halászokkal, ez valóban egy ősi mesterség. Ugyanakkor ők sem állhatnak ellen az idő múlásának. Nagyon sok szakma tűnt el a történelem folyamán. Nem vetnek ma már vályogot a házépítéshez, nem vadásznak parittyával vagy dárdával. Rég eltűntek a pákászok, a rákászok, nem talász szénégetőt vagy teknővájót, de nincsenek már vándorköszörűsök sem. Az élet megy tovább.
Egy biztos, a vízben több hal lesz ezentúl.

kép: http://hirhatar.com

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.